U leert in de cursus Stop het Bloeden! ernstige bloedingen te stelpen. Ook ervaart u hoe lastig het is om bijvoorbeeld een tourniquet op de juiste manier te plaatsen en aan te draaien. Romp-, arm- en beenwonden komen allemaal aan bod. U oefent ook hoe u bijvoorbeeld vier meter hemostatisch verband in een schotwond inbrengt.

Uitgebreide informatie →
Opleidingsprijs
€ 149,-
Certificaat
G4S
Opleidingsduur
1 dag
Trainingslocaties
Diverse locaties in het land
Geldigheid certificaat
2 jaar
Programma
In de cursus Stop het Bloeden! leert u ernstige bloedingen te stelpen.

Eerstvolgende cursusdata

Plaats
Datum
Vrije plaatsen
Prijs
Heerenveen
9 maart 2021 - 08:45
14   beschikbare plaatsen
€ 149,00
Zoetermeer
25 mei 2021 - 08:45
14   beschikbare plaatsen
€ 149,00
Heerenveen
12 oktober 2021 - 08:45
14   beschikbare plaatsen
€ 149,00
Zoetermeer
24 november 2021 - 08:45
14   beschikbare plaatsen
€ 149,00
"Alles goed verzorgd. Heerlijke lunch!"
Petra van Houten
"Intensieve maar leuke dagen. Ben nu klaar voor het echte werk!"
Andrea Ververs
"Leuke training & goede instructeur!"
De Vries

Uitgebreide informatie

Iedereen kan zomaar getuige worden van een ernstig ongeval of een terreuraanslag. Hoe u handelt als omstander, kan voor een slachtoffer het verschil betekenen tussen leven en dood. Zeker als er sprake is van ernstig bloedverlies. In de VS is al langer extra aandacht voor ‘Stop het bloeden’, aangezien daar vaker calamiteiten plaatsvinden.

Maar ook in Nederland acht de overheid de kans op een terreuraanslag nog steeds reëel en hebben we in het verleden ook genoeg rampen gehad met ernstig bloedende slachtoffers. Denk eens aan de vuurwerkramp, de monstertruck, schietincidenten in winkelcentra en maar liefst 10.000 ernstige verkeersongelukken per jaar!

Ik ben BHV'er en EHBO'er. Wat kan ik doen? 

Standaard EHBO schiet helaas tekort. Het aanbrengen van een zwachtel of reanimatie helpen niet bij levensbedreigend bloedverlies. De eerste stap is het dichtdrukken van de wond. Dat kan  iedereen doen met alles wat er voorhanden is. Als tweedelijnshulpverlener (politie, brandweer, suppoost in een stadion, vrijwilliger bij een evenement, trein- en luchtvaartpersoneel, portier of conciërge, beveiligers) kijken omstanders naar u om de volgende stap te zetten en het slachtoffer veilig bij een traumaverpleegkundige of -arts te krijgen.

Dan moet u als tweedelijnshulpverlener echt goed weten hoe u het bloeden stopt. Door bijvoorbeeld een tourniquet aan te leggen en hemostatisch verband te gebruiken.

Hiervoor biedt G4S nu een nieuwe cursus aan, waarbij deze situaties en materialen worden geoefend.

Cursus Stop het Bloeden!

In de cursus Stop het Bloeden! leert u ernstige bloedingen te stelpen. Ook ervaart u hoe lastig het is om bijvoorbeeld een tourniquet op de juiste manier te plaatsen en aan te draaien. Romp-, arm- en beenwonden komen allemaal aan bod. U oefent ook hoe u bijvoorbeeld vier meter hemostatisch verband in een schotwond inbrengt. Dat is bepaald iets anders dan een verzwikte enkel inzwachtelen. Juist het oefenen met deze materialen en situaties kan bij een echte calamiteit levens redden.

Certificering EHBO Cursus

Deelnemers van deze cursus worden G4S gecertificeerd met een geldigheidsduur van maximaal 2 jaar. Daarna moeten de cursisten op herhaling, om kennis en vaardigheden up-to-date te houden en de geldigheid van het certificaat te verlengen.

Opleidingsduur

1 dagdeel

Prijzen zijn inclusief:

  • Lesmateriaal
  • Digitale certificering
  • Koffie & Thee

Programma Opleiding Stop het Bloeden!

  • Praktijktraining in realistische omgeving
  • Gespecialiseerde en ervaren instructeurs
  • Training op maat en locatie mogelijk
  • Binnen 1 dag competent in stoppen van bloedingen 

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/