Het BHV examen

Bij de BHV cursus starten we altijd met een de broodnodige theorie maar het grootste gedeelte van de training bestaat uit praktijk oefeningen. Bij de theorielessen wordt de theorie van de diverse onderdelen van de BHV training behandeld. Vervolgens oefenen we het geleerde in de praktijk door verschillende praktijksituaties na te bootsen. Onze locaties zijn zo ingericht dat we verschillende praktijksituaties na kunnen spelen om zo de cursisten op de een zo goed mogelijke manier voor te bereiden.
De theorielessen zorgen voor de basis van de praktijk en met de praktijklessen leert de cursist hoe hij de bedrijfshulpverlening in de praktijk moet toepassen. Door de BHV oefeningen in de praktijk uit te voeren leert de cursist wat hij moet doen in een noodsituatie en kan hij slachtoffers beter helpen. Bij de BHV cursus komen de volgende onderdelen aan bod:

bhv examen

  • Brand bestrijden Er wordt in de praktijk geoefend met het blussen van verschillende soorten branden.

  • Ontruimen en communicatie - Met praktijkoefeningen worden de cursisten voorbereid op de praktijk.

  • Levensreddende handelingen - Door middel van oefenpoppen worden de levensreddende handeling geoefend.

Zowel de theorie kennis als de praktijk kennis van al deze  onderdelen wordt getoetst door middel van een BHV examen. Voor de theorie moet er een toets gemaakt worden waarbij er multiple choiche vragen moeten worden beantwoord. De praktijkopdrachten worden door de trainers beoordeeld en bepalen samen met de theorie resultaten of dat de cursist geslaagd is.  
Wanneer het examen met succes behaalt wordt ontvangt de cursist een certificaat dat verklaard dat de cursist de BHV cursus met succes doorlopen heeft.

 

BHV certificaat

Aan het eind van elke BHV cursus wordt elke deelnemer getoetst om te kijken of hij genoeg BHV kennis heeft opgedaan tijdens de BHV oefeningen. Als het examen met succes wordt afgelegd ontvangt de cursist een BHV diploma. Dit BHV diploma, opgesteld door G4S in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Kwaliteitszorg Training & Advies (NIKTA), heeft een geldigheidsduur van 1 jaar. Daarna moet de kennis van de cursisten opnieuw worden opgefrist. Daarvoor moeten de cursisten elk jaar een herhalingstraining volgen.
Om de kennis en vaardigheden van UW BHV’ers weer op peil te brengen bieden wij herhalingstrainigingen aan waarbij de verschillende onderwerpen en de verschillende bhv oefeningen weer behandeld worden. Bij deze herhalingstrainingen wordt zowel de theorie als de praktijk geoefend. Na het succesvol volgen van de herhalingstraining ontvangt de cursist weer een BHV certificaat dat een jaar geldig is.

Let op: Het is verplicht dat er altijd een gecertificeerd BHV’er aanwezig is. Zorg er voor dat de certificaten van de BHV’ers niet verlopen.

nibhv certificaat

Het is bij ons mogelijk om bij ons een NIBHV gecerticificeerde BHV cursus te volgen. Het NIBHV is opgericht door het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid en het Oranje kruis met als doelstelling de kwaliteit van de bedrijfshulpverlening trainingen in Nederland te bevorderen.
G4S is door het NIBHV erkend en voorzien van het NIBHV keurmerk. Onze opleidingen ploegleider NIBHV, en preventie medewerker NIBHV zijn standaard voorzien van een NIBHV certificaat.

G4S traint jaarlijks 80.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/