3,4 miljoen euro extra voor aanpak agressie in zorg

3,4 miljoen euro extra voor aanpak agressie in zorg

05-11-2013

Het kabinet stelt 3,4 miljoen euro extra beschikbaar voor de aanpak van agressie in de zorg. Dit komt bovenop de eerder toegezegde zeven miljoen euro. Het geld is bedoeld om extra vaart te zetten achter het actieplan voor veilig werken in de zorg.

Het actieplan biedt in 2014 ruimte aan extra ondersteuning van 200 zorginstellingen bij de invoering van een anti-agressiebeleid in de vorm van een subsidie. Met de ondersteuning kunnen de kosten gefinancierd worden die gemaakt worden om agressie aan te pakken bij de zorginstelling door externe uitvoerder(s). Een voorbeeld hiervan kan zijn: trainingen ter preventie van agressie en/of agressiebeheersing.

De subsidie bedraagt maximaal € 10.000 per aanvraag. Instellingen die in aanmerking komen voor subsidie zijn: Jeugdzorg, Geestelijke gezondheidszorg en Verslavingszorg, Gehandicaptenzorg, Verpleeg- en verzorgingshuizen, Thuis- en kraamzorg en Jeugdgezondheidszorg, Ziekenhuizen (algemeen en academisch, inclusief categorale instellingen en revalidatiecentra.

G4S kan uw instelling ontzorgen door de subsidie aanvraag voor u te verzorgen in combinatie met een maatwerk programma op gebied van agressiereductie en –beheersing. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nico van Etten, manager business development, via nico.vanetten@nl.g4s.com of 06-23023969.

 

Bent u geïnteresseerd in een BHV Cursus? Schrijf dan nu in en klik op "Direct Inschrijven". Heeft u vragen? Neem dan nu contact met ons op via tel: 088-2728657 of per e-mail: trainingen@nl.g4s.com.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/