5 EHBO-tips waarmee je het verschil kunt maken

5 EHBO-tips waarmee je het verschil kunt maken

20-01-2015

Elk jaar gebeuren er honderdduizenden ongelukken in Nederland. Van kleine huishoudelijke ongelukjes tot zware verkeersongelukken. Om mensen zo snel mogelijk te kunnen helpen is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten doen bij een ongeval. Daarom heben we vijf belangrijke tips voor je op een rijtje gezet.

1. Let op gevaar!

Is het gevaar geweken? Zorg er altijd voor dat de oorzaak van het ongeval geen extra schade kan toebrengen aan het slachtoffer of de hulpverleners. Dus schakel eventuele machines uit en zorg er voor dat er niks meer kan gebeuren.

2. Bel altijd 112

Zorg dat je altijd zo snel mogelijk professionele hulp inschakelt. Meld altijd het aantal slachtoffers en welk (vermoedelijk) letsel het slachtoffer heeft. Als het slachtoffer op een lastig bereikbare plek liggen kan je het beste ook meteen de beste route doorgeven.

3.Zorg dat het slachtoffer bereikbaar is

Zorg er voor dat de ambulance of andere hulpdiensten het slachtoffer gemakkelijk kunnen bereiken. Zorg er dus voor dat er geen obstakels op de route staan. Als er veel omstanders zijn is het belangrijk dat deze de weg niet blokkeren.

Om slachtoffers goed te kunnen helpen bij een ongeval is een complete EHBO-doos essentieel. Als er iets wordt gebruikt vul het dan meteen weer aan. Een handige tip is om elk jaar een herinnering in je agenda te zetten om de verbanddoos te controleren.

5. Zorg dat je bent voorbereid

Met een EHBO-diploma weet je wat je te doen staat in geval van een ongeluk en weet je wat je kunt doen om slachtoffers te helpen. Door te weten wat u moet doen kunt u iemand snel helpen.
Zorg er dus voor dat je een EHBO-cursus gevolgd hebt.


«Terug

G4S traint jaarlijks 80.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/