Auto te Water - G4S Training & Safety

Auto te Water - G4S Training & Safety

26-04-2012

Gisteravond was G4S Training en Safety locatie Ede uitgebreid in de media (NOS Journaal en Hart van Nederland op SBS 6). Er werd hier aandacht gegeven aan een nieuw systeem ontwikkeld voor auto's die in het water belanden.

Auto te water, voor veel mensen hun ergste nachtmerrie.

Volgens de Korpschef Stikvoort komen per jaar maar liefst 750 auto’s in het water terecht. Dat zijn er gemiddeld 2 per dag, met jaarlijks 25 verdrinkingsdoden.

Ook bij de politie zijn slachtoffers te betreuren, sinds 1998 verloor de politie 5 collega’s die niet op tijd hun auto uit kwamen en verdronken. Volvo REGS (Rescue Escape Guidance System) is een apparaatje met sensoren die in de portieren worden geplaatst. Door de optredende veranderingen in druk en de aanwezigheid van water zorgen de sensoren er automatisch voor dat de zijruiten verbrijzelen, nog voordat de auto definitief zinkt. Het biedt inzittenden de gelegenheid tijdig het voertuig te verlaten en geeft hulpverleners de kans om inzittenden tijdig te bereiken.

Dit jaar worden 29 politie-Volvo’s voorzien van het REGS-systeem, bij wijze van proef.

Kijk onderstaand een video van de demonstratie.

REGS - AUTO TE WATER-WMV.WMV in samenwerking met G4S en Achmea apeldoorn

 

Bent u geinteresseerd in een training Auto te Water? Neem dan nu contact met ons op via tel: 0318-640310


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/