BHV-organisatie: bezetting rondom de feestdagen

BHV-organisatie: bezetting rondom de feestdagen

10-12-2018

Met de feestdagen voor de deur, komen ook de welverdiende kerstvakanties weer in zicht. Maar dan komt het moment waarop je je als Hoofd Bedrijfshulpverlener beseft dat die ene collega die na vandaag op een welverdiende reis naar de sneeuw gaat, toevallig ook onderdeel is van jouw BHV-organisatie…ben je daar op voorbereid?

Wie maakt de BHV planning?
Binnen een organisatie is de Hoofd Bedrijfshulpverlener verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van het BHV-plan. Deze persoon geeft daarmee ook de praktische invulling aan de BHV-organisatie. Hij/ zij zorgt voor opleiding en oefening van de bedrijfshulpverleners en brengt in kaart hoeveel bedrijfshulpverleners er binnen de organisatie nodig zijn en wat, zeker voor de vakantieperiodes, de bezetting per dag is. 

BHV-bezetting
Zorg ook in een periode waarin veel medewerkers vrij zijn voor voldoende aanwezige BHV-ers. G4S Training & Safety adviseert Hoofd Bedrijfshulpverleners tijdig een BHV feestdagenplanning op te stellen. Breng uiterlijk twee maanden van tevoren in kaart welke BHV-collega wanneer aanwezig is. En analyseer op basis daarvan of de BHV-bezetting ook gedurende de feestdagen elke dag voldoende is. Ga hierover in gesprek met het management, zodat iedereen zich bewust is van eventuele risico’s en er tijdig actie genomen kan worden.

Bezettingsprobleem? 
Wordt voor de feestmaanden een BHV-bezettingsprobleem gesignaleerd? Geen Nood! Een extra bedrijfshulpverlener is bij G4S snel getraind: in slechts twee dagen leiden wij jouw medewerker op in (beginnende) brand bestrijden, alarmeren, ontruimen en communiceren en in het verlenen van levensreddende eerste hulp. Dit laatste betekent dat je leert te reanimeren (inclusief gebruik van de AED) en hoe te handelen bij actieve bloedingen, verstikking en verslikking. 


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/