BHV-organisatie: bezetting tijdens de zomermaanden

BHV-organisatie: bezetting tijdens de zomermaanden

11-05-2018

Met de zomer voor de deur, komen ook alle vakanties weer in zicht. Maar dan komt het moment waarop u zich als Hoofd Bedrijfshulpverlener beseft dat die ene collega die na vandaag op een welverdiende reis naar de zon gaat, toevallig ook onderdeel is van uw BHV-organisatie…bent u daar op voorbereid?

Wie maakt de BHV zomerplanning?
Binnen een organisatie is de Hoofd Bedrijfshulpverlener verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van het BHV-plan. Deze persoon geeft daarmee ook de praktische invulling aan de BHV-organisatie. Hij/ zij zorgt voor opleiding en oefening van de bedrijfshulpverleners en brengt in kaart hoeveel bedrijfshulpverleners er binnen de organisatie nodig zijn en wat, zeker voor de vakantieperiodes, de bezetting per dag is. 

BHV-bezetting
G4S Training & Safety adviseert Hoofd Bedrijfshulpverleners tijdig een BHV zomerplanning op te stellen. Breng uiterlijk twee maanden van tevoren in kaart welke BHV-collega wanneer op vakantie gaat. En analyseer op basis daarvan of de BHV-bezetting ook gedurende de zomermaanden elke dag voldoende is. Ga hierover in gesprek met het management, zodat iedereen zich bewust is van eventuele risico’s en er tijdig actie genomen kan worden.

Bezettingsprobleem?
Wordt voor de zomermaanden een BHV bezettingsprobleem gesignaleerd? Geen Nood! Een extra bedrijfshulpverlener is bij G4S snel getraind: in slechts twee dagen leiden wij uw medewerker op in (beginnende) brand bestrijden, alarmeren, ontruimen en communiceren en in het verlenen van levensreddende eerste hulp. Dit laatste betekent dat je leert te reanimeren (inclusief gebruik van de AED) en hoe te handelen bij actieve bloedingen, verstikking en verslikking. Klik hier voor meer informatie en direct inschrijven.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/