Eerste hulp thuis: de EHBO-koffer

Eerste hulp thuis: de EHBO-koffer

20-04-2020

Een huisapotheek is een kleine voorraad eenvoudige verband- en geneesmiddelen die over het algemeen zonder voorschrift van een arts gebruikt kunnen worden en die in ieder huis aanwezig hoort te zijn. Meestal zitten deze spullen in een EHBO-koffer.

BHV-instructeur Bas laat in onderstaande video zien wat er een EHBO-koffer hoort te zitten en geeft nog wat extra tips.

Naast de verbandmiddelen kan een huisapotheek ook pijnstillers, ontsmettingsmiddelen (betadine, sterilon), diarreeremmers, laxeermiddelen en zalven bevatten. Een koortsthermometer, pincet, pipetten, tekentang en een goede verbandschaar zijn daarnaast ook handige hulpmiddelen.

Een EHBO-boekje met informatie over hoe te handelen bij kleine verwondingen of ziekten is ook erg handig om bij de hand te hebben in geval van nood.

Pleisterkaart

Voor de kleine ongelukjes thuis hebben we een handige pleisterkaart met verschillende manieren waarop je een pleister kunt plakken. Handig om uit te printen en bij de pleisters te bewaren!

Download de pleisterkaart (PDF)


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/