G4S wenst je een veilige jaarwisseling!

G4S wenst je een veilige jaarwisseling!

27-12-2018

Nog heel even en dan luiden we het nieuwe jaar in. Een feestelijke avond, waarbij er helaas elk jaar de nodige ongelukken plaatsvinden. Wij delen graag een aantal tips om dit te voorkomen.

Vuurwerk
In de nacht van 31 december 2017 op 1 januari 2018 zijn er ruim vierhonderd slachtoffers van een vuurwerkongeval behandeld op een afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Daarnaast hebben zo’n 700 vuurwerkgewonden zich bij de huisartsenpost gemeld. Deze cijfers wijzen eens te meer uit dat vuurwerk de nodige risico’s met zich mee brengt; zowel voor degenen die het afsteken als voor omstanders. G4S Training & Safety adviseert daarom altijd een vuurwerkbril en gehoorbescherming te dragen en vuurwerk af te steken met een aansteeklont. Tevens adviseren wij om kleding te dragen die tegen vonkjes kan (geen nylon) geen capuchon heeft waar vuurwerk in kan blijven steken.

Vlam in de pan
Ga je oliebollen bakken? En slaat per ongeluk de vlam in de pan? Blus nooit met water! Dat is levensgevaarlijk. Bekijk hier hoe je een vlam in de pan blust. Tijdens onze opleiding Bedrijfshulpverlening leer je hoe je dit zelf kan doen. Zorg als extra veiligheidsmaatregel dat er in ieder geval een blusdeken in jouw keuken aanwezig is. 

Champagne
Wees voorzichtig met het openen van champagne! Laat de kurk uit de fles ‘zuchten’ en let er daarbij op dat de kurk niet op iemand gericht wordt. De snelheid van een champagnekurk die van de fles plopt ligt namelijk rond de 35 tot 55 km/u.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/