Gastouder worden? Denk aan je EHBO

Gastouder worden? Denk aan je EHBO

13-03-2015

Gastouder zijn heeft een heleboel voordelen. Het is een flexibele manier om geld te verdienen en bovendien een heel leuke baan waarbij je veel met kinderen werkt. Om je werk als gastouder op een verantwoordelijke manier te doen is het belangrijk dat je weet wat je moet te doen als een kind een ongeval heeft. Bovendien heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Werkgelegenheid als officiële eis gesteld dat je als gastouder in het bezit bent van een EHBO diploma.

Elk jaar gebeuren er gemiddeld 140.000 ongevallen met kinderen waarbij het kind met worden behandeld op de spoedeisende hulp. Het is dus belangrijk dat je weet hoe je EHBO voor kinderen moet toepassen in geval van een ongeluk. Maar zorg er ook dat je weet hoe je ongelukken met kinderen kan voorkomen.

Zo zorg je er voor dat deze veel voorkomende ongevallen met simpele tips te voorkomen zijn.

Vinger tussen de deur
Zorg bijvoorbeeld voor deurbeveilginers zodat deuren niet in kker dicht kunnen vallen.

Brandwonden
Zorg er voor dat kinderen nooit bij open vuur of bij hete vloeistoffen kunnen komen. Zet pannen achteraan op het fornuis en zorg er voor dat kinderen ver weg blijven van koffie en thee.

Van de trap vallen
Zorg er voor een hekje voor de trap zodat kinderen niet zonder toezicht de trap op of af kunnen. Zorg er ook voor dat de trap is voorzien is van bekleding zodat kinderen niet kunnen uitglijden.

Verstikking
Zorg er voor dat snoeren van elektrische apparaten uit de buurt van kinderen gehouden worden.

Vallen
Zorg er voor dat kasten vast aan de muur staan zodat ze niet kunnen opvallen.

Stoten
Zorg er voor dat er meubels met scherpe randen in huis staan waar kinderen zich aan kunnen stoten.

De kosten voor een EHBO cursus kunnen gedeeltelijk worden vergoed door je zorgzekeraar.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/