'Helft MKB'ers weet niet van bedrijfshulpverlening'

'Helft MKB'ers weet niet van bedrijfshulpverlening'

04-09-2012

AMSTERDAM - Bijna de helft van de MKB'ers weet niet dat het verplicht is dat er binnen het bedrijf altijd een bedrijfshulpverlener aan het werk is.  

Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland. Zij ondervroeg 400 Nederlandse bedrijven over dit onderwerp.

Ongeveer een kwart van de ondervraagden denkt dat bedrijfshulpverlening wordt aangeraden, maar niet dat BHV verplicht is. Nog eens een kwart denkt dat de hulpverlener verplicht is vanaf een bepaald aantal werknemers. De overgebleven helft weet wel dat het hebben van de hulpverlener altijd verplicht is.

Boetes

De stichting waarschuwt dat als de Arbeidsinspectie erachter komt dat er geen hulpverlener is, dit kan leiden tot boetes van vele duizenden euro's. Dit is bij ruim 85 procent van de ondervraagden niet bekend.

Het is sinds 1994 middels de Arbowet verplicht dat binnen elk bedrijf een hulpverlener aanwezig is. Diegene is verantwoordelijk voor ehbo, brandbeperking en -bestrijding, evacuatie en het alarmeren en ondersteunen van alarmdiensten.

Onduidelijkheid

 "De vele regels, wetten en verplichtingen lijken voor onduidelijkheid te zorgen onder MKB'ers", aldus Brenda van Dranen, adjunct-directeur van Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland.

"Veel bedrijven hebben de klok wel horen luiden, maar de klepel ligt bij hen begraven onder de overvloed aan regelgeving."

(bron: www.nu.nl)

Bent u geinteresseerd in een BHV Cursus? Schrijf u zich dan nu in voor de knop "Direct Inschrijven" of neem dan nu contact met ons op via tel: 0318-640310 of per e-mail: edelandelijk.cst@nl.g4s.com


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/