Het belang van realistisch oefenen tijdens een BHV-training

Het belang van realistisch oefenen tijdens een BHV-training

03-02-2020

Kennis opgedaan tijdens een BHV-training zorgt voor meer vertrouwen bij degene die hulp verleent. G4S doet er alles aan om de kennis van uw medewerkers op peil te houden. Realistisch oefenen in combinatie met e-learning staat daarbij centraal. 

G4S biedt BHV-basistrainingen en -herhalingstrainingen op hoog niveau. De kern van onze trainingen bestaat uit levensreddende eerste hulp, ontruimen, blusmiddelen en het blussen van een beginnende brand. De trainingen worden aangevuld met actuele thema’s, zoals de lithium accu’s van elektrische auto’s en fietsen. Indien gewenst leveren we ook maatwerk door bedrijfsspecifieke situaties op te nemen in onze trainingen. ‘Bij elke training is ons uitgangspunt om zo dicht mogelijk bij de dagelijkse praktijk van de deelnemers te blijven’, zegt Pauline van den Driessche, opleidingsadviseur bij G4S.  

Trainen op locatie

G4S heeft verspreid over Nederland zes trainingslocaties die optimaal zijn ingericht om een zo realistisch mogelijke setting te creëren. Pauline: ‘Wij trainen mensen in een gebouw met meerdere verdiepingen. Ze moeten op zoek naar de brandhaard, een deurprocedure uitvoeren en dan besluiten om te blussen of te ontruimen. Da’s echt heel anders dan ergens op een winderige parkeerplaats een brandje blussen in een blusbak. Op verzoek van de klant kunnen we lotusslachtoffers, een brandende auto en evacuatiestoel toevoegen voor een realistische ervaring.’

G4S BHV Deurprocedure
Een deelnemer oefent de deurprocedure in ons trainingscentrum in Son en Breugel.

E-learning 

Werkgevers kunnen standaard kiezen uit een tweedaagse training óf een eendaagse training in combinatie met een e-learningtraject. ‘E-learning is een fantastisch aanvulling op onze trainingsprogramma’s’, vervolgt Pauline. ‘Het is ook een mooi middel om het kennisniveau van medewerkers het hele jaar door op peil te houden. Zo is onze e-learningmodule uitgerust met de zogenaamde Memotrainer waarbij medewerkers elke week een aantal BHV-gerelateerde vragen moeten beantwoorden.’ Tot slot kunnen medewerkers de Knowingo-app downloaden, waarbij ze in een game-achtige omgeving bezig zijn met BHV. Zo vullen realistisch oefenen en technologie elkaar perfect aan.

Naar BHV-trainingen


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/