Het is weer mistig!

Het is weer mistig!

25-11-2019

Mist kan het hele jaar door ontstaan, maar in het najaar en de winter lijkt mist vaker voor te komen en dichter te zijn. Mist ontstaat door het afkoelen van de lucht en het toenemen van de luchtvochtigheid. De vorming van mist hangt af van veel factoren, zoals luchtvervuiling, begroeiing, reliëf en de nabijheid van open water. Mist ontstaat vaak boven weilanden en bij sloten langs de weg en levert zo gevaarlijke verkeerssituaties op.

Mist en verlichting
Is het zicht minder dan 50 meter? Dan mag het mistachterlicht aangezet worden. De mistlampen aan de voorkant mogen gebruikt worden als het zicht ernstig belemmerd wordt.

Wees je ervan bewust dat tegenwoordig de meeste autoverlichting op “automatisch” staat: een lichtcel registreert dan de hoeveelheid licht en schakelt de verlichting automatisch aan of uit. Dit werkt echter niet bij mist. De lichtcel herkent mist niet namelijk. Dit betekent dat je altijd zelf de verlichting en/of de mistverlichting aan en uit moet schakelen.

Road Safety
Mist is een gevaarlijk weersverschijnsel in het verkeer. Mist langs sloten en weilanden kan het zicht ernstig belemmeren en wat doe je als je plotseling een mistbank op de weg inrijdt?

We hopen uiteraard dat je niks overkomt, maar als je tijdens het rijden toch in een gevaarlijke situatie terechtkomt en wilt weten hoe je dan kan reageren, dan is de Road Safety training van G4S Training & Safety wellicht iets voor jou. Tijdens deze training leer je bijvoorbeeld watje moet doen als jouw auto over de kop slaat of wanneer je met jouw auto in het water terecht komt. 

Meer over Road Safety van G4S

In mei is het weer mogelijk om bij G4S Training & Safety met een auto te water te gaan in onze overdekte hal. Aanmelden voor deze training kan online!«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/