Zo snel wordt het te heet in de auto!

Zo snel wordt het te heet in de auto!

23-07-2018

De zomer is in volle gang; voor deze week zijn zelfs temperaturen boven de 30 graden voorspeld! Reden te meer om juist deze week extra alert te zijn op de snel oplopende temperatuur in geparkeerde auto's en de bijbehorende risico's.

De temperatuur in een geparkeerde auto kan al snel oplopen. Wist jij bijvoorbeeld dat het met een buitentemperatuur van 24 graden, het binnen tien minuten al 34 graden in de auto kan zijn? En dat de temperatuur in de auto binnen dertig minuten al op kan lopen tot maar liefst 43 graden? Als de buitentemperatuur rond de 32 graden ligt, kan het binnen een halfuur al snel warmer dan 50 graden zijn in de auto! Zorg er dus altijd voor dat er niemand in de auto achterblijft! Ook niet als je onderweg even snel een boodschapje wilt doen of ergens een korte rustpauze wilt nemen. 

  Temperatuur in de auto
Temperatuur buiten Na 10 minuten Na 30 minuten
21 31 40
24 34 43
27 37 45
30 40 48
32 43 51
35 45 54


Wees alert op brandgevaar
Let erop dat als je je auto ergens parkeert, je geen spullen in de hete zon laat liggen die de werking van een vergrootglas kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan (lege) plastic flessen of brillen. Als de zon hierop schijnt, ontstaat het risico op brandgevaar met alle gevolgen van dien. 

Ga veilig de zomer in met G4S en meld je vandaag nog aan voor een BHVEHBO of Auto Safety Training.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/