Iedereen kan leren hulp verlenen

Iedereen kan leren hulp verlenen

13-09-2019

Zaterdag 14 september 2019 was het weer Wereld Eerste Hulp Dag. Deze dag is in 2000 in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het belang van Eerste Hulp. EHBO´ers kunnen hulp bieden bij kleine letsels en ongelukjes, maar als hulpverlener ben je ook een belangrijke schakel in de keten van hulpverlening in geval van een ernstiger ongeluk of een crisissituatie. Snel en juist handelen maakt echt een verschil en kan erger letsel voorkomen of zelfs levens redden.

Levensreddende eerste hulp
Iedereen kan leren hulp verlenen. G4S Training & Safety biedt verschillende trainingen aan op het gebied van Eerste Hulp. In de opleiding Levensreddende Eerste Hulp leer je vaardigheden die iemands leven kunnen redden. Je leert hoe je iemand kunt reanimeren in geval van een circulatiestilstand, hoe je rugslagen en buikstoten uitvoert in geval van een verslikking en hoe je een wonddrukverband aanlegt bij een actieve bloeding.

Niet-spoedeisende eerste hulp
Ook in niet levensbedreigende situaties kan het nodig zijn om eerste hulp te verlenen. Denk hierbij aan een kneuzing, botbreuk, vuiltje in het oog, in geval van onderkoeling, flauwte of bij een bloedneus en meer. Al deze eerste hulp komt, naast de levensreddende eerste hulp, aan bod in de opleiding EHBO van Het Oranje Kruis. Na deze opleiding is de cursist in staat om breed eerste hulp te verlenen.

Naast EHBO biedt G4S Training & Safety nog een groot aantal andere trainingen aan, zoals Bedrijfshulpverlening. Er is dus altijd een geschikte cursus, voor de individuele cursist of een groep, voor kleine en voor grote organisaties.

Relevante producten

EHBO-cursussen

BHV-cursussen

Het verschil tussen EHBO en BHV


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/