Ik ga op reis en neem mee...

Ik ga op reis en neem mee...

13-08-2018

De zomervakanties zijn weer begonnen. De mooiste reizen worden geboekt, de koffers worden gepakt. Maar weet jij welke EHBO-spullen je het beste mee kan nemen voor die waanzinnig gave reis? G4S Training & Safety is ook voor een veilige vakantie jouw Safety Expert. Veiligheid is immers 24/7 aanwezig. Met onderstaande praktische tips, die ook tijdens onze EHBO en BHV trainingen aan bod komen, wensen wij iedereen een hele veilige zomervakantie!

Welke EHBO-spullen meenemen?
G4S adviseert om altijd een aantal handige EHBO-spullen mee te nemen als je op reis gaat. Zaken die je zeker niet moet vergeten zijn (blaren)pleisters, een pincet, veiligheidsspelden of een naald, verband, Betadine, een schaartje, medicijnen als paracetamol, aspirine of ibuprofen, iets tegen muggen en insecten (bijvoorbeeld Deet), ORS, et cetera. Voor reizen naar de zon neem je uiteraard ook zonnebrandcrème en after sun mee.

Inentingen
Voor veel vakantiebestemmingen in Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en zelfs Europa, geldt het advies om je te laten inenten of medicijnen mee te nemen om vervelende ziekten te voorkomen. Voor persoonlijk advies, vaccinaties, medicijnen en reisbenodigdheden, kan je terecht bij de GGD (zie https://www.ggdreizen.nl/ en https://www.ggdreisvaccinaties.nl/) of de Travel Clinic.

Met de auto op reis?
Zorg dat je weet welke veiligheidsitems je verplicht in je auto mee moet nemen. Dit kan per land verschillen. Zo is het in veel landen bijvoorbeeld verplicht om een gevarendriehoek en verbanddoos in de auto mee te nemen. In veel Europese landen als bijvoorbeeld België, Frankrijk en Duitsland, is het sinds enkele jaren verplicht om per passagier een veiligheidshesje mee te nemen. Ook de brandblusser is in enkele landen een verplicht item. Hiervoor is het vanzelfsprekend ook goed om te weten hoe je deze gebruikt. Dit leer je bijvoorbeeld tijdens de BHV en EHBO trainingen van G4S. Andere items die in sommige landen verplicht zijn, zijn bijvoorbeeld de alcoholtest (Frankrijk) en een reservewiel (Spanje). En daarnaast is het altijd aan te raden om een reservebril en reservesleutels mee te nemen. Voor de actuele regels, raden we je aan voor vertrek de site van de ANWB te bezoeken. 

Met het vliegtuig op reis?
Als je met het vliegtuig op reis gaat, gelden strikte security regels voor zowel hand- als ruimbagage. Voor handbagage geldt bijvoorbeeld dat je per persoon één transparant hersluitbaar zakje van 1 liter mee mag nemen voor je vloeistoffen, gels, crèmes en pasta’s en dat deze verpakkingen per stuk maximaal 100 ml. mogen bevatten. Ook medicijnen, dieet- en babyvoeding mogen, al dan niet voorzien van een medische verklaring, mee in de handbagage. Om ervoor te zorgen dat je snel en soepel in kan checken en door de security kan, raden wij je aan om je goed voor te bereiden en thuis slim je bagage in te pakken. Op de website van Schiphol of jouw luchtvaartmaatschappij, kan je de actuele regels vinden. 

Ga veilig de zomer in met G4S en meld je vandaag nog aan voor een BHV of EHBO training.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/