'Kwaliteit EHBO'ers onder de maat'

'Kwaliteit EHBO'ers onder de maat'

03-10-2013

Mensen met een EHBO-diploma zijn vaak onvoldoende voorbereid op hun taak.   

Doordat EHBO-opleidingen te algemeen en te eenvoudig zijn, weten ze vaak niet hoe te handelen en zijn ze nauwelijks inzetbaar bij evenementen, grote calamiteiten en ongevallen. Dat meldde de Stichting Landelijk Protocol Eerstehulp Verlening (LPEV) donderdag.

Organisatoren van evenementen hebben volgens de LPEV steeds minder vertrouwen in traditioneel opgeleide EHBO'ers en zetten steeds vaker duurdere professionele hulpverleners in.

De traditionele EHBO-opleidingen zijn de afgelopen jaren steeds simpeler en algemener geworden. Ze zijn volgens de stichting alleen toereikend voor eenvoudige huis-tuin-en-keukenongevallen en kleinere, lichte bedrijfsongevallen.

Verantwoordelijkheid

De LPEV roept EHBO-verenigingen, bedrijfshulpverleners (BHV), instructeurs en overheden op om hun verantwoordelijkheid te nemen en EHBO'ers zo op te leiden dat ze ''op het daadwerkelijk noodzakelijke niveau'' ingezet kunnen worden bij hun eigen organisatie.

Het Rode Kruis liet vorige week al weten niet enthousiast te zijn over de komst van steeds meer alternatieve hulpdiensten zoals HartslagNu, SOS Alarm Hulpdienst en de Help App. Ook volgens het Rode Kruis wordt hulpverlening voor mensen op deze manier steeds onduidelijker. De organisatie voelt wel wat voor de oprichting van een oproepnetwerk vergelijkbaar met Burgernet, waarbij goed opgeleide EHBO'ers direct in hun buurt kunnen worden ingeschakeld. Zij kunnen dan eerste hulp verlenen als professionele hulpdiensten nog niet ter plaatse zijn.

 

Bron: ANP

 

Zorg ervoor dat u wel goed bent opgeleid tot een volwaardige EHBO'er! De cursussen van G4S staan voor kwaliteit en zijn gecertificeerd namens het Oranje Kruis. De kosten voor een EHBO cursus worden in veel gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.

Bent u geïnteresseerd in een EHBO Cursus? Schrijf dan nu in en klik op "Direct Inschrijven". Heeft u vragen? Neem dan nu contact met ons op via tel: 088-2728657 of per e-mail: trainingen@nl.g4s.com.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/