Lee pakt vierde wereldtitel tijdens het WK Sprint 2011 in Thialf.

Lee pakt vierde wereldtitel tijdens het WK Sprint 2011 in Thialf.

25-01-2011

Kyou-hyuk Lee is in Heerenveen voor de vierde keer wereldkampioen sprint geworden. De Zuid-Koreaan liet Tae-Bum Mo en Shani Davis achter zich. Stefan Groothuis, die na de eerste dag het klassement nog leidde, werd uiteindelijk vierde.

Lee en Mo maken beiden deel uit van het brede contingent schaatsers dat gesponsord wordt door G4S, Kia en Clafis. Na de Europese titel van Ivan Skobrev is dit het tweede grote succes van dit seizoen voor een G4S-schaatser. Het was voor Lee zijn vierde wereldtitel in vijf jaar. In 2007, 2008 en 2010 was hij ook de beste sprinter van de wereld.

Zo’n 800 relaties van G4S waren dit weekeinde getuige van de spannende strijd. Kort na afloop van de titelstrijd gaven Lee en Davis een gezamenlijk interview in de G4S VIP-tent waarbij de champagne rijkelijk vloeide.

Lee was verrukt over zijn vierde titel en aast op nog meer titels. Met zijn vierde titel kwam Lee op gelijke hoogte met Eric Heiden en Jeremy Wotherspoon. Recordhouder is Igor Zjelezovsky met zes sprintwereldtitels.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/