Impact verlengde lockdown op onze trainingen

13-01-2021

Gisteravond is bekend gemaakt dat de lockdown verlengd wordt tot in ieder geval 9 februari. Dit betekent dat we de huidige lijn rondom veiligheidstrainingen voortzetten en we in principe alleen online trainingen geven. Praktijkcursussen blijven mogelijk voor bepaalde organisaties indien de veiligheid van medewerkers of de continuïteit van het bedrijf in het gedrang komt.

De lockdown betekent in de praktijk dat er in principe geen bijeenkomsten of evenementen mogen plaatsvinden. BHV-, EHBO-, basale reanimatie- (BLS en PBLS) en veiligheidscursussen kunnen tot 9 februari alleen online gegeven worden. Praktijkcursussen kunnen alleen plaatsvinden indien de veiligheid van medewerkers of de continuïteit van het bedrijf (denk aan bedrijven en organisaties die wel open mogen blijven) in het gedrang komt. Uiteraard binnen de richtlijnen en protocollen. 

Veiligheid op de werkvloer

Het kabinet blijft vragen om zoveel mogelijk thuis te blijven en op afstand te werken. Veel werkgevers hebben daardoor te kampen met onderbezetting van de BHV-organisatie. Het Rode Kruis, Het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening, de Nederlandse Reanimatie Raad en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland vragen werkgevers om goed na te blijven denken over hoe de veiligheid op de werkvloer in deze situatie toch gegarandeerd kan worden voor alle mensen die door de aard van hun werk niet thuis kunnen werken.

Zorg er in elk geval voor dat er altijd iemand aanwezig is die getraind is om bij incidenten eerste hulp te verlenen en die kan optreden bij een brand en/of ontruiming. Dit helpt om letsel en schade te beperken en de bedrijfscontinuïteit te borgen. Indien de bedrijfscontinuïteit door onderbezetting van de bedrijfsnoodorganisatie in het geding komt, treden organisatie en G4S met elkaar in overleg om te komen tot een passende oplossing.

Over reeds geplande trainingen in deze periode nemen wij contact met u op.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/