Informatie G4S m.b.t. het coronavirus

Informatie G4S m.b.t. het coronavirus

26-03-2020

UPDATE 26-03 | De overheid heeft inmiddels al enkele keren extra maatregelen afgekondigd. Bij G4S Training & Safety volgen we de ontwikkelingen op de voet. In dit artikel houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.


In het kort:


Toelichting maatregelen

Helaas hebben we moeten besluiten om verdere maatregelen te nemen. Dit betekent dat cursussen tot en met 19 april niet doorgaan. Op 23 maart heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen afgekondigd. We merken dat dit tot verwarring heeft gezorgd over de vraag of trainingen ook tot juni verboden zijn. Onze trainingen vallen (net als regulier onderwijs) niet onder de maatregelen voor vergunnings- en meldingsplichtige evenementen. Voor 6 april wordt er door de instanties opnieuw gekeken of de maatregelen waar wij mee te maken hebben verlengd worden. Desondanks hebben we besloten daar niet op te wachten en in ieder geval tot en met 19 april de trainingen op te schorten.

Mogelijkheden leren op afstand

Door de coronacrisis zijn bijna alle fysieke trainingen verplaatst naar een later moment in het jaar. Toch is het belangrijk voor BHV’ers om hun kennis op peil te houden, zeker nu certificaten niet op tijd verlengd kunnen worden.

Omdat veel cursisten op dit moment gebruik willen maken van een manier om kennis up-to-date te houden hebben we besloten onze twee standaard producten aan te passen aan de huidige situatie.

Knowingo

Knowingo is een interactieve app die leren leuk maakt door er een spel/quiz van te maken en op een interactieve manier helpt de BHV-kennis op peil te houden. Het is een bewezen effectieve én leuke manier om altijd en overal kennis up-to-date te houden en te verrijken. Knowingo brengt de aspecten ‘bite sized learning’, herhaling en motivatie samen in één leermiddel. Hoe meer vragen goed beantwoord worden, des te meer punten worden verdiend en er nieuwe uitdagende challenges aangeboden worden. Naast een eigen quiz is het ook mogelijk om een duel tegen anderen te spelen. Knowingo is beschikbaar voor smartphones, tablets (iOS en Android) en desktop.

Tijdelijk is Knowingo beschikbaar met een licentie van 6 maanden voor € 17,50 per gebruiker.

E-learning

Onze e-learning is een uitgebreide zelfstudie en behandelt alle theorie van BHV. Aan bod komen de modules: verplaatsen en benaderen slachtoffer, spoedeisende eerste hulp, niet spoedeisende eerste hulp, beperken en bestrijden van brand, ontruimen en communicatie.


De cursist studeert op eigen gelegenheid, waar en wanneer het hem of haar uitkomt. De e-learning is tijdelijk beschikbaar met een licentie van 6 maanden voor € 12,50 per gebruiker.

Overbruggingsperiode

Beide vormen van thuisstudie zijn bedoeld als overbrugging voor de periode waarin geen klassikale trainingen gevolgd kunnen worden. Het is daarom belangrijk om, zodra de situatie het weer toelaat, alsnog een volledige praktijktraining te volgen waarin alle handelingen aan bod komen.

Heeft u vragen over thuisstudie of zoekt u een maatwerkoplossing? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs denken graag met u mee. U kunt een e-mail sturen aan csd.ts@nl.g4s.com of bellen met 088 - 27 28 657.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/