Meeste ouders weten weinig van EHBO

Meeste ouders weten weinig van EHBO

17-03-2014

Kinderen kunnen thuis beter geen ongeluk krijgen. De meeste ouders weten namelijk niet hoe zij eerste hulp moeten bieden. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder ruim duizend ouders.   

Ruim 140.000 kinderen belanden jaarlijks op de Spoedeisende Hulp door een ongeluk in of om het huis. Driekwart van de ouders had in het afgelopen jaar een ongeluk meegemaakt met een van hun kinderen. De eerste minuten zijn cruciaal, zeker bij jonge kinderen.

De meeste behandelingen zijn voor valpartijen (26.000 bij kinderen tot vier jaar) en vergiftiging (1.300 kinderen).

Moeders zijn het meest onzeker over hun EHBO-kennis. 79 procent heeft nog nooit een EHBO-cursus bij kinderen gevolgd. Met vaders is het overigens niet beter gesteld. 65 procent van de ouders hebben überhaupt nooit een EHBO-cursus gevolgd.

Verplicht

De meeste vaders en moeders zeggen meer te moeten weten over kinder-EHBO. 40 procent vindt zelfs dat de overheid het volgen van een EHBO-cursus verplicht zou moeten stellen. Toch heeft 61 procent zelf nooit bewust nagedacht over het volgen van zo’n cursus.

"De meeste ongelukken met kinderen vinden plaats in en om het huis, dat is bekend. Ruim driekwart van de ouders heeft dat afgelopen jaar ondervonden. Dat er veel te weinig Nederlanders met EHBO-kennis zijn wisten we al, maar dat 61 procent van de moeders daar nooit bewust over heeft nagedacht verrast mij. Als ouder doe je alles voor je kind, eerste hulp kunnen bieden hoort daar ook bij", zegt Eugène Kuipers, directeur van iedereenEHBO.nl en opdrachtgever voor het onderzoek.

Door: Gezondheidsnet

 

Zorg ervoor dat u wel goed bent opgeleid tot een volwaardige EHBO'er! De cursussen van G4S staan voor kwaliteit en zijn gecertificeerd namens het Oranje Kruis.

Bent u geïnteresseerd in een EHBO Cursus? Schrijf dan nu in en klik op "Direct Inschrijven". Heeft u vragen? Neem dan nu contact met ons op via tel: 088-2728657 of per e-mail: trainingen@nl.g4s.com.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/