Meld je aan als burgerhulpverlener!

Meld je aan als burgerhulpverlener!

15-01-2019

Elke week krijgen ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Tijdens de BHV, EHBO en reanimatie trainingen van G4S leren wij iedere cursist dat reanimatie hulp binnen 6 minuten de overlevingskans kan verdubbelen. Maar hoe weet je wie er bij het slachtoffer in de buurt is en kan reanimeren? En hoe bereik je deze personen? Om dit vraagstuk op te lossen, is de Hartstichting een initiatief gestart om iedereen die kan reanimeren te vragen zich te registreren als burgerhulpverlener; een initiatief dat G4S een warm hart toedraagt.

Burgerhulpverlener; wat houdt dat in?
Als je je aanmeldt als burgerhulpverlener, dan wordt je geregistreerd in een oproepsysteem voor reanimatie. Mocht er bij jou in de buurt iemand getroffen worden door een hartstilstand, dan krijg je via je mobiele telefoon een oproep om naar het slachtoffer te gaan, te starten met reanimeren en de AED aan te sluiten. Een ambulance redt het vaak niet om binnen 6 minuten bij het slachtoffer te zijn. Jij als buurtbewoner misschien wel.

HartslagNu
Als burgerhulpverlener maak je gebruik van het oproepsysteem HartslagNu. Dit systeem werkt via de meldkamer van 112. Zodra er een melding van een hartstilstand binnenkomt, krijgen burgerhulpverleners in de buurt een oproep op hun telefoon. In het bericht staat het adres van het slachtoffer en de locatie van een AED die zij onderweg kunnen ophalen.

Wie kan burgerhulpverlener worden?
Iedereen die kan reanimeren kan zich aanmelden als burgerhulpverlener. De enige voorwaarden zijn dat je 18 jaar of ouder moet zijn én in de afgelopen twee jaar een reanimatie training hebt gevolgd. Bij G4S leer je dit bij de volgende trainingen:

Heb je één van deze trainingen bij G4S gevolgd? Twijfel dan niet en meld je via www.hartstichting.nl aan als burgerhulpverlener om levens te redden in jouw buurt!

 


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/