Meld je aan als burgerhulpverlener!

Meld je aan als burgerhulpverlener!

27-12-2017

Nergens ter wereld kunnen zoveel mensen reanimeren als in Nederland. Helaas sterven er toch nog elke dag zo’n 35 mensen aan de gevolgen van een hartstilstand. Tijdens de BHV, EHBO en reanimatie trainingen van G4S leren wij iedere cursist dat reanimatie hulp binnen 6 minuten de overlevingskans kan verdubbelen. Maar hoe weet je wie er bij het slachtoffer in de buurt is en kan reanimeren? En hoe bereik je deze personen? Om dit vraagstuk op te lossen, is de Hartstichting een initiatief gestart om iedereen die kan reanimeren te vragen zich te registreren als burgerhulpverlener; een initiatief dat G4S een warm hart toedraagt.

Wat is een burgerhulpverlener?

Als je je aanmeldt als burgerhulpverlener, dan wordt je geregistreerd in een oproepsysteem voor reanimatie. Mocht er bij jou in de buurt iemand getroffen worden door een hartstilstand, dan krijg je via je mobiele telefoon een oproep om naar het slachtoffer te gaan, te starten met reanimeren en de AED aan te sluiten. Een ambulance redt het vaak niet om binnen 6 minuten bij het slachtoffer te zijn. Jij misschien wel.

Wie kan burgerhulpverlener worden?

Iedereen die kan reanimeren kan zich aanmelden als burgerhulpverlener. De enige voorwaarden zijn dat je 18 jaar of ouder moet zijn én in de afgelopen twee jaar een reanimatie training hebt gevolgd. Bij G4S leer je dit bij de volgende trainingen:

Heb je één van deze trainingen bij G4S gevolgd? Twijfel dan niet en meld je aan als burgerhulpverlener om levens te redden in jouw buurt!

Hoe werkt burgerhulpverlening?

Stap 1  Je ontvangt na afloop van de door jou gevolgde G4S reanimatie training een reanimatie certifcaat en je meld je via www.hartstichting.nl aan bij een oproepsysteem in jouw buurt
Stap 2  Iemand in je buurt belt 112 bij een hartstilstand
Stap 3  Je krijgt een oproep op je mobiel
Stap 4  Kun je even weg? Ga dan zo snel mogelijk naar het slachtoffer
Stap 5  Samen met andere burgerhulpverleners start je met reanimeren en sluit je een AED aan
Stap 6  Je gaat door met reanimeren tot de ambulance arriveert en het personeel de reanimatie overneemt


«Terug

G4S traint jaarlijks 80.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/