Minder budget voor BHV door crisis

Minder budget voor BHV door crisis

22-07-2013

Uit onderzoek van de Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland blijkt dat 60% van de organisaties heeft moeten bezuinigen op hun BHV organisatie. Voor 13% van de organisaties geldt dat zij zelfs helemaal geen bedrijfshulpverleners meer in dienst heeft. 

In het bericht ‘Steeds minder bedrijfshulpverleners op werkvloer’ heeft u kunnen lezen dat organisaties steeds minder investeren in de bedrijfshulpverlening. De Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland nam de proef op de som bij 364 mkb-bedrijven. Uit het onderzoek blijkt dat 50% van de organisaties – vergeleken met drie tot vier jaar geleden – nu minder BHV’ers in dienst heeft. In slechts 10% van de gevallen is het aantal BHV’ers gestegen.

Minder budget voor BHV door crisis

De economische crisis lijkt een belangrijke reden te zijn voor de bezuinigingen. Vaak zijn de BHV’ers niet meer werkzaam in de organisatie. Verder is er minder budget beschikbaar voor herhalingscursussen en wachten werkgevers ook met het aanstellen van nieuwe BHV’ers als de oude BHV’ers de organisatie moeten verlaten.

BHV’ers grijpen snel in bij calamiteiten

Het is natuurlijk belangrijk om uw werkgever te blijven wijzen op het belang van bedrijfshulpverlening en de wettelijke verplichting om één of meer interne BHV’ers met een BHV certificaat aan te stellen. Mocht de werkgever artikel 15 lid 1 uit de Arbowet toch overtreden, dan riskeert hij een boete van de Inspectie SZW met een normbedrag van € 3.000. Door voldoende goed opgeleide BHV’ers in de organisatie te hebben, wordt de veiligheid op de werkvloer gewaarborgd. Calamiteiten (zoals brand of een ongeluk) lopen dan minder snel uit de hand omdat de BHV’ers snel kunnen ingrijpen.

Bent u geinteresseerd in een BHV Cursus? Schrijf u zich dan nu in voor de knop "Direct Inschrijven" of neem dan nu contact met ons op via tel: 0318-640310 of per e-mail: edelandelijk.cst@nl.g4s.com


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/