Mist onderweg

Mist onderweg

22-10-2018

Degenen die vroeg op pad gaan, zal het niet zijn ontgaan dat het momenteel vaak mistig is in de ochtend. Dit komt door de grote verschillen in temperatuur tussen die van de lucht en de grond. Mistvorming start vaak bij sloten langs de weg en levert zo gevaarlijke verkeerssituaties op.

MIST & VERLICHTING
Tijdens rijlessen wordt geleerd wat de regels zijn voor wat betreft verlichting tijdens mist: als het zicht beperkt wordt tot een afstand van minder dan 50 meter mag het mistachterlicht aan. Voor mistvoorlichten gelden iets anders regels: deze mogen gevoerd worden bij mist die het zicht ernstig belemmert en daarmee al bij zicht tot 200 meter. Wees je ervan bewust dat tegenwoordig de meeste autoverlichting op “automatisch” staat: een lichtcel registreert dan de hoeveelheid licht en schakelt de verlichting automatisch aan of uit. Dit werkt echter niet bij mist. De lichtcel herkent mist niet namelijk. Dit betekent dat je altijd zelf de verlichting en/of de mistverlichting aan en uit moet schakelen.

ROAD SAFETY
Mist bij een sloot langs de weg levert extra gevaarlijke situaties op. Want wat als je even afgeleid bent of het zo mistig is dat je de sloot over het hoofd ziet? We hopen uiteraard dat je niks overkomt, maar als je tijdens het rijden toch in een gevaarlijke situaties terecht komt en wilt weten hoe je dan kan reageren, dan is de Road Safety training van G4S Training & Safety wellicht iets voor jou. Tijdens deze training leer je bijvoorbeeld watje moet doen als jouw auto over de kop slaat of wanneer je met jouw auto in het water terecht komt. Meer informatie over deze trainingen? Neem dan contact met ons op. 


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/