Nieuwe hulpdienst van vrijwilligers

Nieuwe hulpdienst van vrijwilligers

27-09-2013

Het ministerie van Veiligheid en Justitie is in gesprek met een nieuwe hulpdienst die bestaat uit vrijwilligers. Dat zei een woordvoerder van het ministerie vrijdag. Onderdeel van die gesprekken is de vraag of SOS Alarm Hulpdienst alarmmeldingen krijgt die bij de meldkamers van de hulpdiensten binnenkomen.

Het idee achter de hulpdienst is dat mensen met bijvoorbeeld een EHBO-diploma die in de buurt zijn van een ongeluk, slachtoffers kunnen helpen tot de hulpdiensten er zijn. De vrijwilligers worden gewaarschuwd met behulp van een app op hun mobiele telefoon. Antoine Janssen van SOS Alarm Hulpdienst wil beginnen zodra zich 20.000 mensen hebben aangemeld. Het ministerie is 'op zich positief over het initiatief'. 'Maar het is nog te vroeg om iets te zeggen over de uitkomst van de gesprekken', aldus de woordvoerder.

Op basis van gps 'ziet' de hulpdienst of vrijwilligers zich in de buurt van een ongeval bevinden en waarschuwt ze. Mensen moeten een app installeren, die vier of vijf keer per dag locatiegegevens doorgeeft. 'Dat is om te voorkomen dat de accu snel leegraakt. Mensen kunnen ook zelf hun locatie doorgeven. Bijvoorbeeld vertegenwoordigers, die op een dag grote afstanden afleggen', aldus Janssen.

De komende dagen begint een campagne om vrijwilligers te werven.

 

(bron: www.ad.nl)

 

Bent u geïnteresseerd in een BHV Cursus? Schrijf dan nu in en klik op "Direct Inschrijven". Heeft u vragen? Neem dan nu contact met ons op via tel: 0318-640310 of per e-mail: trainingen@nl.g4s.com.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/