Praktijkgids voor Noodverlichting NVFN is gepubliceerd

Praktijkgids voor Noodverlichting NVFN is gepubliceerd

08-10-2013

Deze week is de NVFN Praktijkgids Noodverlichting gepubliceerd. Met het lezen van de gids wordt de lezer niet belast met ‘de kleine lettertjes’, maar kan men aan de hand van praktijkvoorbeelden een goede basis leggen voor een goed noodverlichtingsplan.

Ontwerp, installatie en onderhoud van noodverlichting is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Met de ‘Praktijkgids Noodverlichting’ helpt de branchevereniging voor de Noodverlichting NVFN adviesbureau’s, installateurs en facilitair managers noodverlichtingsinstallaties te installeren conform de geldende regelgeving en normering op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Om de veiligheid op de werkvloer te vergroten, is het belangrijk dat ‘de groene bordjes’ op de juiste plek hangen en goed onderhouden worden. Veiligheid is een onderwerp waarbij de overheid de verantwoording steeds meer neerlegt bij de gebruikers van een gebouw. Volgens de Arbowet is de werkgever verantwoordelijk voor de veiligheid van de medewerkers, bezoekers en leveranciers. Zo moet de werkgever ervoor zorgen dat er vluchtroutes en nooduitgangen zijn. Noodverlichting behoort tot de voorzieningen die noodzakelijk zijn om veilig gebruik te maken van de vluchtroutes en nooduitgangen. Installateurs kunnen de werkgevers en gebouwbeheerders op een goede manier adviseren en ondersteunen.

Bij ontruiming, al dan niet in de vorm van een oefening, blijken mensen eerder via de normale ingang naar buiten te gaan dan via de daarvoor bestemde nooduitgangen. Met de campagne ‘Volg de Pijlen’ wil de NVFN de bewustwording vergroten door het juiste gebruik van ‘de groene pijlen’ onder de aandacht te brengen. Het is daarbij van belang dat de noodverlichting op de juiste plek hangt en goed werkt. De installateur en de facilitair manager vinden in de praktijkgids de basisbeginselen over dit onderwerp.

De praktijkgids is gratis te downloaden via www.nvfn.nl/publicaties (pdf)

 

Bron: www.nvfn.nl

 

Bent u geïnteresseerd in een BHV Cursus? Schrijf dan nu in en klik op "Direct Inschrijven". Heeft u vragen? Neem dan nu contact met ons op via tel: 088-2728657 of per e-mail: trainingen@nl.g4s.com.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/