Praktische BHV-voorbeelden gebundeld

Praktische BHV-voorbeelden gebundeld

08-11-2013

In het boekje 'Goede BHV praktijken, zo organiseer je interne noodhulp' zijn een kleine 50 voorbeelden van BHV-organisatie verzameld. 42 organisaties in 9 branches, van vrijwilligersorganisaties tot aan fabrieken hebben beschreven hoe zijn hun interne noodhulp hebben georganiseerd.

Het boekje geeft handvatten en een overzicht aan mogelijkheden, kennis en ervaring om hulp bij nood te organiseren, waarbij leren van elkaar het uitgangspunt is. Het eerste exemplaar werd 6 november aangeboden aan de aan de initiator van het project, het ministerie van SZW.
De voorbeelden zijn in een competitie verzameld en beoordeeld door TNO, de Octaaf Groep en VeiligheidNL. Per type organisatie is er een winnaar gekozen. Overall winnaar is de Prismaschool in Alphen a/d Rijn, waar ook de officiële presentatie en prijsuitreiking plaatsvond.

Interne noodhulp

In het boekje dat digitaal beschikbaar is op www.goede-bhv-praktijken.nl staan de volgende kernvragen centraal: Hoe richt je een goede interne noodhulp in voor het geval er iets mis gaat? En hoe ver ga je daarin? Logische en redelijke vragen. Een effectieve en efficiënte benadering van incidenten en noodsituaties is van groot belang, zowel voor bedrijven en hun werknemers alsook voor andere organisaties met publiek, patiënten, bezoekers of leden.

Praktische voorbeelden en leren van elkaar

Ook het onderkennen en vergroten van de zelfredzaamheid van aanwezigen -het jezelf kunnen helpen en in veiligheid kunnen brengen voordat de hulpdiensten arriveren- speelt daarbij een belangrijke rol. Het boekje kan daarbij helpen. Het geeft handvatten en een overzicht aan mogelijkheden, kennis en ervaring om hulp bij nood te organiseren, waarbij leren van elkaar het uitgangspunt is. Praktische voorbeelden en tips, voor en door mensen die direct betrokken zijn, helpen om anderen aan te sporen de hulpverlening ook goed te regelen.
Het blijkt dat het organiseren van interne hulpverlening niet moeilijk of duur hoeft te zijn.

Bron: www.tno.nl

Meer BHV tips vind je hier. 

Bent u geïnteresseerd in een BHV Cursus? Schrijf dan nu in en klik op "Direct Inschrijven". Heeft u vragen? Neem dan nu contact met ons op via tel: 088-2728657 of per e-mail: trainingen@nl.g4s.com.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/