Publicatie normontwerp BHV-norm uitgesteld

Publicatie normontwerp BHV-norm uitgesteld

24-07-2013

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, laat de publicatie van het normontwerp van de nieuwe norm NEN 8112 nog op zich wachten. De publicatie van het normontwerp wordt nu eind 2013 verwacht en de publicatie van de definitieve norm in 2014.

Het is essentieel om de BHV-organisatie op orde te hebben, dus tot die tijd kan gebruik worden gemaakt van de huidige normen NEN 8112:2010 ‘Leidraad voor ontruimingplannen’ en NEN 4000:2008 ‘Bedrijfshulpverlening’.

Nieuwe norm

In 2011 heeft de normcommissie ‘Bedrijfhulpverlening’ besloten om een nieuwe BHV-norm te ontwikkelen. De nieuwe norm gaat de huidige normen NEN 8112 en NEN 4000 vervangen en heet (weer) NEN 8112. De norm moet zowel kleine als grotere bedrijven hulp bieden bij het ontwerpen en implementeren van de bedrijfsnoodorganisatie (BNO), waaronder de bedrijfshulpverlening (BHV). Het document gaat niet alleen in op bouwwerken, maar ook op ‘niet gebouwen’ zoals evenemententerreinen en vervoerssystemen.

De norm bevat een stappenplan. Met het doorlopen van verschillende processtappen komen maatgevende scenario’s in beeld. Afhankelijk van de aard en de risico’s van het bedrijf kan het stappenplan sneller worden doorlopen. De nieuwe NEN 8112 richt zich tot gebruikers, gebouwbeheerders, adviseurs en verzekeraars. Bij de norm wordt een toolkit ontwikkeld. De toolkit is in lijn met de norm en biedt praktische voorbeelden.

Planning

De normcommissie heeft het concept normontwerp bijna gereed en is nog bezig met de ontwikkeling van de toolkit. Zodra de normcommissie een eerste opzet van de toolkit gereed heeft, wordt het normontwerp gepubliceerd.

Naar verwachting wordt het normontwerp eind 2013 gepubliceerd. Het is dan mogelijk om via www.normontwerpen.nen.nl commentaar te geven op het normontwerp. Na sluiting van de commentaarperiode van 3 maanden behandelt de normcommissie ‘Bedrijfhulpverlening’ het commentaar. Daarna wordt de nieuwe NEN 8112 samen met de toolkit gepubliceerd.

Op het moment dat het normontwerp en de definitieve norm worden gepubliceerd, wordt dit gemeld op de nieuws pagina.

(bron: www.nen.nl)

Bent u geinteresseerd in een BHV of EHBO training? Schrijf u zich dan nu in voor de knop "Direct Inschrijven" of neem dan nu contact met ons op via tel: 0318-640310 of per e-mail: edelandelijk.cst@nl.g4s.com


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/