Reanimeren weer volgens de gebruikelijke richtlijnen

Reanimeren weer volgens de gebruikelijke richtlijnen

22-06-2020

Omdat de verspreiding van het coronavirus is afgenomen heeft de Nederlandse Reanimatie Raad in overleg met verschillende experts besloten de aangepaste richtlijnen terug te draaien. Vanaf heden is het advies om te reanimeren volgens de gebruikelijke richtlijnen, inclusief het vrijmaken van de luchtweg / controleren van de ademhaling en beademing.

In ons Handelingsadvies voor EHBO/BHV tijdens corona hadden we de aangepaste richtlijnen overgenomen en adviseerden we om alleen de ademhaling te controleren door te kijken, de luchtweg niet vrij te maken en geen beademing toe te passen. Uiteraard nemen we ook nu de adviezen van de NRR over en hebben we ons Handelingsadvies aangepast.


Wat verandert er?
In principe geldt het advies de reanimatie uit te voeren volgens de normale richtlijn inclusief beademen tenzij de centralist van de meldkamer aangeeft dat de COVID-19-richtlijn gevolgd dient te worden. Als er geen reden is om af te wijken van het protocol, dan wordt reanimatie gestart zoals gebruikelijk was voor de uitbraak van corona.

Download het aangepaste Handelingsadvies EHBO/BHV of bekijk al onze informatie aangaande de coronasituatie.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/