UWV BHV-proof door vernieuwde aanpak G4S Training & Safety

UWV BHV-proof door vernieuwde aanpak G4S Training & Safety

05-11-2013

Na een uitgebreid aanbestedingstraject heeft UWV gekozen voor G4S Training & Safety als partner voor het opleiden van de gehele BHV-organisatie. UWV heeft hiermee gekozen voor een vernieuwende aanpak van het inrichten van haar veiligheidsorganisatie. G4S gaat zowel de opleidingen verzorgen als het leveren alle BHV- en medische materialen.

Stimulering van zelfredzaamheid

De Arbo-wet en de relevante NEN-normeringen schrijven voor dat organisaties zelfredzaamheid moeten stimuleren. Een vergroting van de zelfredzaamheid is dan ook de basis geweest voor de nieuw in te richten BHV-organisatie binnen UWV. Uniek is dat door deze aanpak de UWV-organisatie als geheel effectiever getraind zal zijn en men in staat is onveilige situaties te voorkomen danwel sneller te kunnen acteren in geval van een calamiteit.

E-learning

Door middel van een E-learningprogramma van G4S krijgen alle ruim 17500 medewerkers veiligheidsinstructies van UVW en worden zij opgeleid tot ontruimer. De E-learning sluit af met examenvragen die voldoende moeten worden afgerond. Hierdoor kunnen er minder BHV’ers opgeleid worden omdat álle medewerkers een hoge mate van veiligheidsbewustwording ontwikkelen. Met deze aanpak is de gehele organisatie effectiever getraind, en niet alleen de BHV organisatie.

Medische materialen voor de artsenkamers

Naast het verzorgen van de opleidingen is G4S ook verantwoordelijk voor het leveren van de BHV-materialen. Bij UWV betekent dit ook het leveren en onderhouden van medische materialen (o.a. stethoscopen en bloeddrukmeters).

Fasering in de uitrol van deze nieuwe aanpak

Voor een organisatie als UWV met ruim 17500 medewerkers is deze nieuwe aanpak behoorlijk ingrijpend. UVW heeft dan ook besloten de nieuwe manier van opleiden gefaseerd in te voeren. In het eerste kwartaal start een pilot op een of meerde locaties.

Meer informatie

Wilt u weten hoe G4S u kan helpen bij het opleiden van uw BHV-organisatie? Neem dan contact met ons op.

Of bent u geïnteresseerd in een BHV Cursus? Schrijf dan nu in en klik op "Direct Inschrijven". Heeft u vragen? Neem dan nu contact met ons op via tel: 088-2728657 of per e-mail: trainingen@nl.g4s.com.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/