Veilig met de auto op reis!

Veilig met de auto op reis!

09-07-2018

De zomervakanties staan weer voor de deur. Hét moment voor velen om met de auto richting de zon te gaan. G4S Training & Safety is ook voor vakanties met de auto jouw Safety Expert. Veiligheid is immers 24/7 aanwezig. Met onderstaande praktische tips, die ook tijdens onze auto Safety Trainingen aan bod komen, wensen wij iedereen een hele veilige zomervakantie!

Wat neem je mee?
Er gelden verschillende regels omtrent de verplichte veiligheidsitems in de auto. Zo is het in veel landen bijvoorbeeld verplicht om een gevarendriehoek en verbanddoos in de auto mee te nemen. In veel Europese landen als bijvoorbeeld België, Frankrijk en Duitsland, is het daarnaast verplicht om veiligheidshesjes mee te nemen. Zorg er in deze landen voor dat je voor iedere passagier een hesje meeneemt. Ook de brandblusser is in enkele landen een verplicht item. Hiervoor is het vanzelfsprekend ook goed om te weten hoe je deze gebruikt. Dit leer je bijvoorbeeld tijdens de BHV en EHBO trainingen van G4S. Andere items die in sommige landen verplicht zijn, zijn bijvoorbeeld de alcoholtest (Frankrijk) en een reservewiel (Spanje). En daarnaast is het altijd aan te raden om een reservebril en reservesleutels mee te nemen. Voor de actuele regels, raden we je aan voor vertrek de site van de ANWB te bezoeken. 

Checken voor vertrek
Natuurlijk ga je voorbereid op reis. Plan voor vertrek de route, zodat je ongeveer weet hoe je gaat rijden en waar je eventueel oponthoud kan verwachten (bijvoorbeeld door wegwerkzaamheden of evenementen). Controleer voor vertrek ook even je bandenspanning en het oliepeil.

Onderweg
Voor reizen met de auto geldt het advies: twee uur rijden, kwartiertje rust. Een korte pauze, zorgt ervoor dat je scherp blijft. Gebruik dit moment om even de benen te strekken, een kopje koffie te drinken of om even lekker te lunchen. Je zult zien dat je je daarna weer fris en scherp voelt. 

Ga veilig de zomer in met G4S en meld je vandaag nog aan voor een BHV, EHBO of Auto Safety Training.

veiligmetautoopreis


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/