Veilig op het strand!

Veilig op het strand!

16-07-2018

De zomervakanties staan weer voor de deur. Hét moment voor velen om een dagje naar het strand te gaan. G4S Training & Safety is ook voor een veilig dagje strand jouw Safety Expert. Veiligheid is immers 24/7 aanwezig. Met onderstaande praktische tips, die ook tijdens onze EHBO en BHV trainingen aan bod komen, wensen wij iedereen een hele veilige zomervakantie!

Kwallenbeet? Geen paniek!
Bij een aflandige wind (als de wind van het land de zee op waait), is de kans op kwallen groot. In Nederland is dit als er een oostenwind waait. Ben je gestoken door een kwal? Geen paniek! Trek vastzittende netelcellen van kwallen met een pincet uit de huid of schraap ze van de huid af met een hard plastic voorwerp, bijvoorbeeld een creditcard. Dompel het getroffen lichaamsdeel 23-30 minuten in een emmer met heet water. Je moet de warmte van het water net kunnen verdragen (maximaal 45 graden Celsius). Geen heet water aanwezig? Koel dan de getroffen plek met bijvoorbeeld een coldpack. Je kunt ook spoelen met zeewater, maar koel niet met ander (zoet) water. Heb je een grote kwallenbeet en/of verschijnselen als hoofdpijn, overgeven of ademhalingsproblemen? Schakel dan medische hulp in!

Wat te doen bij zonnebrand?
Verbranding door de zon is vrijwel altijd een eerste graad verbranding. Ga uit de zon, koel de huid 10 tot 20 minuten met zacht stromend, lauw leidingwater. Laat blaren heel, prik ze niet door. Blijf uit de zon, zodat de huid zich kan herstellen.

Ga veilig de zomer in met G4S en meld je vandaag nog aan voor een BHV, EHBO of Auto Safety Training.

kwallenbeet   zonnebrand


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/