Veilig trainen bij G4S Training & Safety

Veilig trainen bij G4S Training & Safety

27-05-2020

Al sinds het begin van de coronacrisis kijken we bij G4S Training & Safety naar de mogelijkheden om veilig en verantwoord trainingen te kunnen blijven verzorgen met alle geldende beperkingen en maatregelen rondom corona. Nu de overheid overgaat tot versoepeling van de diverse beperkingen en het ‘nieuwe normaal’ daadwerkelijk daar lijkt te zijn, is het belangrijk om weer te gaan trainen. 

Om zo veilig mogelijk te trainen, zal dat wel iets anders gaan dan u gewend bent.

Wat is veilig trainen?

Uiteraard hebben we als veiligheidsopleider een visie op wat veilig trainen is, maar het is belangrijk om samen met de branche naar dit vraagstuk te kijken op tot oplossingen te komen die breed gedragen worden. BHV-opleiders, vertegenwoordigd in de branchevereniging BVBN, het NIBHV, Het Oranje Kruis, het Rode Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) hebben dan ook een gezamenlijk protocol opgesteld waarin allerlei afspraken zijn gemaakt waarmee opleiders, zoals G4S Training & Safety, op een veilige manier trainingen voor u kunnen verzorgen. We zijn blij dat we hebben kunnen bijdragen aan de totstandkoming van het brancheprotocol. Eerder publiceerden we al ons eigen protocol Verantwoord Aangepast Trainen, dit protocol sluit volledig aan op de afspraken die er in de branche gemaakt zijn.

Wat verandert er precies?

In ons protocol kunt u uitgebreid lezen welke maatregelen wij allemaal nemen. Samengevat zijn de belangrijkste punten:

  • We trainen in kleinere groepen, gespreid over de dag.
  • We nemen extra hygiënemaatregelen.
  • Trainingen zijn aangepast aan alle geldende maatregelen.
  • Onze trainingscentra zijn volledig ingericht op de nieuwe manier van trainen. In onderstaande video nemen we u mee in een van onze aangepaste trainingscentra.

Lees alle informatie op onze coronapagina

Beschikbaarheid trainingen

De trainingen die in aangepaste vorm gegeven kunnen worden zijn inmiddels ook beschikbaar voor uitvoering op uw eigen locatie. Ook voor het trainen op uw locatie hebben we een protocol opgesteld. Ons online aanbod BHV-trainingen en herhalingsopleidingen is bijgewerkt en alle trainingen die open staan voor inschrijving zijn aangepast aan de maatregelen.

We verwachten de komende maanden, zeker na de zomer, een piek in het aantal inschrijvingen. Er moet immers een behoorlijke achterstand aan trainingen ingehaald worden. Het is daarom belangrijk om tijdig te boeken als er in uw organisatie dit jaar certificaten verlopen (of mogelijk al verlopen zijn). We hebben een coulanceregeling voor G4S-certificaten die tijdens de crisis zijn verlopen, maar het is natuurlijk voor de veiligheid van uw organisatie van belang dat kennis en kunde up-to-date blijft en vaardigheden in de praktijk geoefend worden.

«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/