Vergoeding EHBO cursus door zorgverzekeraars

Vergoeding EHBO cursus door zorgverzekeraars

04-01-2019

Ben jij voornemens dit jaar een EHBO- of reanimatiecursus te volgen? Dan loont het om de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar te bekijken! Veel zorgverzekeraars zien namelijk het belang van een EHBO- of reanimatiecursus in en betalen graag mee aan de vergoeding. Het is ook in hun belang dat jij en de mensen om je heen gezond zijn en blijven. Dit betekent lagere zorgkosten en dus lagere kosten voor de verzekeraar. 

De vergoedingen voor een EHBO-cursus of reanimatiecursus zijn eind 2018 vastgesteld voor 2019 en verschillen per zorgverzekeraar. Sommige verzekeraars vergoeden tot een bepaald bedrag terwijl bij andere de vergoeding oploopt tot zelfs 100%. Dit is afhankelijk van je zorgverzekering pakket en of je aanvullend bent verzekerd of niet.

Wil je weten of jouw zorgverzekaar de kosten voor een EHBO cursus vergoedt? Bekijk dan snel jouw polisvoorwaarden! Sites als zorgwijzer.nl en Independer bieden ook eenvoudige overzichten. Na het inschrijven en het betalen van de cursus, kan je de factuur bij jouw zorgverzekeraar declareren.

 


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/