Voorkom onderbezetting van de BHV-organisatie

12-01-2021

Nederland is in lockdown om het toenemende aantal COVID-19 besmettingen een halt toe te roepen. Deze maatregel is in ieder geval tot en met 9 februari van kracht.

Het kabinet blijft vragen om zoveel mogelijk thuis en op afstand te werken. Veel werkgevers hebben daardoor de momenteel mogelijk te kampen met onderbezetting van de BHV-organisatie. Het Rode Kruis, Het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening, de Nederlandse Reanimatie Raad en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland vragen werkgevers om goed na te blijven denken over hoe de veiligheid op de werkvloer in deze situatie toch gegarandeerd kan worden voor medewerkers die door de aard van hun werk niet thuis kunnen werken.

Ook al is de bezetting minimaal, voor de werknemers die er wél zijn, moet er hulp in geval van nood beschikbaar zijn. Zorg er daarom voor dat er altijd iemand aanwezig is die getraind is om bij incidenten eerste hulp te verlenen en die kan optreden bij een brand en/of ontruiming. Dit helpt om letsel en schade te beperken en de bedrijfscontinuïteit te borgen.

Is uw BHV-organisatie onderbezet?

Indien de bedrijfscontinuïteit door onderbezetting van de bedrijfsnoodorganisatie in het geding komt, kan G4S u helpen door het tijdelijk inzetten van een BHV-gecertificeerde beveiligingsmedewerker om uw BHV-organisatie aan of in te vullen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Een van onze adviseurs vertelt u er graag meer over.


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/