Weet jij wanneer je welke brandblusser moet gebruiken?

Weet jij wanneer je welke brandblusser moet gebruiken?

16-10-2018

Brandblussers zijn er in diverse soorten, maar weet jij wanneer je welke moet gebruiken? 

In het Bouwbesluit staat beschreven welke blusmiddelen in een gebouw aanwezig dienen te zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld brandslanghaspels of draagbare brandblussers zijn. Er zijn verschillende soorten brandblussers met verschillende blusstoffen. Het type dient afgestemd te zijn op de aanwezige risico’s en omgeving.

  • Schuimblussers: geschikt voor kantooromgevingen (vaste stoffen), effectief in te zetten zonder nevenschade.
  • CO2 blussers: het meest geschikt bij vloeistof branden en bij hoogspanning.
  • Poederblussers: geschikt voor de meeste typen brand, echter brengt het grote nevenschade voor elektrische apparaten met zich mee.

Natuurlijk zorg je ook voor het juiste onderhoud van de op jouw locatie aanwezig blusmiddelen. Voor brandslanghaspels betekent dit jaarlijks onderhoud door een gespecialiseerd bedrijf en voor draagbare blussers eenmaal per twee jaar onderhoud door een gespecialiseerd bedrijf.

Wil jij leren hoe je een brand kunt beperken en bestrijden? Meld je dan aan voor een van onze veiligheidstrainingen zoals de opleiding Kleine Blusmiddelen, de opleiding Brand, Alarmeren, Ontruimen en Communicatie of de BHV Basistraining. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Dit kan telefonisch op 088-2728657 of per mail via  csd.ts@nl.g4s.com

 

 


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/