Weet jij wanneer je welke brandblusser moet gebruiken?

19 maart 2021

Brandblussers zijn er in diverse soorten, maar weet jij wanneer je welke moet gebruiken? 

In het Bouwbesluit staat beschreven welke blusmiddelen in een gebouw aanwezig dienen te zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld brandslanghaspels of draagbare brandblussers zijn. Er zijn verschillende soorten brandblussers met verschillende blusstoffen. Het type dient afgestemd te zijn op de aanwezige risico’s en omgeving.

  • Schuimblussers: geschikt voor kantooromgevingen (vaste stoffen), effectief in te zetten zonder nevenschade.
  • CO2 blussers: het meest geschikt bij vloeistof branden en bij hoogspanning.
  • Poederblussers: geschikt voor de meeste typen brand, echter brengt het grote nevenschade voor elektrische apparaten met zich mee.

Natuurlijk zorg je ook voor het juiste onderhoud van de op jouw locatie aanwezig blusmiddelen. Voor brandslanghaspels betekent dit jaarlijks onderhoud door een gespecialiseerd bedrijf en voor draagbare blussers eenmaal per twee jaar onderhoud door een gespecialiseerd bedrijf.

Wil jij leren hoe je een brand kunt beperken en bestrijden? Meld je dan aan voor een van onze veiligheidstrainingen zoals de opleiding Kleine Blusmiddelen, de opleiding Brand, Alarmeren, Ontruimen en Communicatie of de BHV Basistraining. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Dit kan telefonisch op 088-2728657 of per mail via  csd.ts@nl.g4s.com

Powered by Froala Editor

Preview image

Kleine Blusmiddelen

Medewerkers van kantoren, bedrijven of instellingen en/of particulieren die deel (gaan) uitmaken van een BHV-organisatie en hiervoor deze opleiding dienen te volgen. Zij zullen volledig voorbereid worden op het gebruik van diverse blusmiddelen, zoals een CO2-, schuim- en poederblusser en de brandhaspel.

GROOT AANBOD

aan veiligheidstrainingen

KWALITATIEVE LOCATIES

verspreid over het land

MAATWERK EN INCOMPANY

mogelijkheden voor jouw bedrijf

WERELDWIJD MARKTLEIDER

in veiligheidsdiensten

Advies nodig of speciale wensen?

We helpen je graag. Neem contact op of laat een bericht achter en we komen snel bij je terug.

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

E-MAILADRES

NAAM

BEDRIJFSNAAM

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BERICHT