Winters weer in het verkeer

Winters weer in het verkeer

27-11-2018

De wintermaanden bezorgen deelnemers aan het verkeer de meest lastige uitdagingen. IJzel, sneeuw en ijs kunnen jouw dagelijkse autorit tot een aardige onderneming maken. G4S Training & Safety geeft je graag tips om ook met winters weer veilig de weg op te gaan.

Winterbanden
Als het op veilig rijden in de winter aankomt, zijn goede winterbanden een goede investering. Het gebruikte rubber is speciaal ontworpen voor koude, winterse omstandigheden. Het is zachter, zodat de banden beter contact houden met de weg. Het profiel is ontworpen voor een betere grip op de weg en het afvoeren van sneeuw en dergelijke. In de periode van oktober tot april zijn winterbanden voor jouw auto de beste keuze. Pomp winterbanden harder op dan zomerbanden. Bandendruk is afhankelijk van de temperatuur in de omgeving.

Ga voorbereid de weg op
Neem maatregelen om de kans betrokken te raken bij een botsing te verminderen. Verwijder sneeuw en ijs volledig (dus niet gedeeltelijk) van alle ramen, zijspiegels, koplampen en achterlichten. Verwijder ook sneeuw en ijs van de motorkap en het dak. Anders kan de rijwind de sneeuw van je motorkap of van het dak op de voorruit van je achterligger blazen en anderen in gevaar brengen. Maak beslagen ramen aan de binnenkant schoon om goed zicht te hebben en te houden. Heb je een iets langere rit voor de boeg? Leg dan een aantal items in de auto, zodat je, mocht je ergens stranden, niet in de problemen komt. Het is aan te raden om sowieso iets te eten en te drinken mee te nemen, een (isolatie)deken, extra kleding, handschoenen, een zaklantaarn en een ijskrabber. Daarnaast zijn zaken als startkabels, een klein beetje zand om de weg op te ruwen, sleepkabels en een sneeuwschep ook erg handig om bij je te hebben.

Road Safety
Ben je veel op de weg? Zorg dan dat je weet wat je moet doen als er onverhoopt toch iets gebeurt. We hopen uiteraard dat je niks overkomt, maar als je tijdens het rijden toch in een gevaarlijke situaties terecht komt en wilt weten hoe je dan kan reageren, dan is de Road Safety training van G4S Training & Safety wellicht iets voor jou. Tijdens deze training leer je bijvoorbeeld wat je moet doen als jouw auto over de kop slaat of wanneer je met jouw auto in het water terecht komt. Meer informatie over deze trainingen? Neem dan contact met ons op. 

 


«Terug

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/