Road Safety

Als je veel onderweg bent, kan je verschillende risicovolle situaties tegenkomen. Het is belangrijk het risico zo goed mogelijk af te wenden. Gaat het toch mis? Dan is het goed om te weten hoe je moet handelen.

G4S Training & Safety maakt ieders wereld veiliger, ook onderweg. Met onze verschillende trainingen Road Safety ga je veilig en goed voorbereid de weg op. Je leert gevaarlijke situaties te voorkomen, te herkennen en er op te anticiperen. Gaat het onverhoopt toch mis? Dan weet je hoe moet je handelen.

Ook een training voor verkeersveiligheid verzorgen binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op om een van onderstaande trainingen te boeken.

Auto over de kop

Deze training van 1 dagdeel bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte welke plaats vinden in en bij de kantelsimulator. Het voertuig kan 360 graden draaien en in iedere gewenste stand vastgezet worden. Met behulp van deze kantelsimulator wordt aandacht besteed aan bevrijdingstechnieken voor slachtoffers en hulpverleners.

Tijdens deze training leren cursisten adequaat handelen in een noodsituatie. Cursisten krijgen inzicht in de risico’s, waardoor ongevallen ten gevolge van het foutief bevrijden van personen uit een gekanteld voertuig voorkomen kunnen worden.

Auto te water

Tijdens de training auto te water wordt in 1 dagdeel realistisch geoefend met een auto die via een hellingbaan te water gelaten kan worden. Tijdens het theoretische onderdeel wordt aandacht besteed aan de preventieve maatregelen met betrekking tot zelfredding die te nemen zijn.

Tijdens het praktische deel wordt het ontsnappen uit een drijvende en een gezonken auto geoefend.

Safe driving workshop

Met deelname aan onze Safe driving workshop wordt inzicht verkregen in verschillende verkeerssituaties, wordt het bewustzijn van factoren bij risicovol rijgedrag vergroot en worden er mogelijkheden aangereikt om risicosituaties te voorkomen. Uiteraard wordt ook behandeld hoe te te handelen in risicosistuaties. 

Deze training duurt 1 dagdeel en behandelt onder andere de SAFE-methode, reisplanning, vermoeidheid, frustraties, aflleidingen en bewustwording.

Safe & Eco driving

Bij deze training van 1 dagdeel staat centraal: het verhogen van de verkeersveiligheid, het verbeteren van het verkeersklimaat, besparing van brandstof en reductie van de emissie-uitstoot. De focus ligt op bewustwording van het belang van brandstofbesparing door middel van trainen op een milieuvriendelijke en energiebesparende wijze van rijden met gebruikmaking van de nieuwste technieken.

Road Safety mobiele baan

Met onze mobiele baan creëren we een realistische oefensituatie waarbij we (nood)remmen, reactietijden en stopafstanden op een glad wegdek behandelen. Er wordt aandacht besteed aan diverse remtechnieken maar ook de zit- en stuurhouding en de spiegelafstelling worden behandeld. Tijdens de praktijkgerichte training worden de cursisten bewust gemaakt van de (on)mogelijkheden in verschillende verkeerssituaties.

G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten

G4S voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen

CCV ISO Certificering Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgende Nederlandse Reanimatie Raad BVBN NIKTA Het Oranje Kruis Nederlands Bureau Brandweerexamens/ NEN Commissie/